Historia


Ilmakuva Väkkäräpakantie

Yhtiön perustaja Jari Latvala alkoi urakoida varusmiespalveluksen jälkeen 1970-luvun lopulla ostamalla itselleen puimurin, jolla alkoi ajaa rahtipuintia. Hiukan myöhemmin hän osti kaivinkoneen ja alkoi sillä urakoida yksityisille ja yrityksille.

Kaupanteko alkoi kiinnostaa, osaksi rallimaailman kautta, niin paljon, että Jari perusti Konemyynti Jari Latvalan huhtikuussa 1983. Silloin tuli taloon pitkäaikaisin työntekijämme; kaivinkoneenkuljettaja Aulis Moisio. Töysän kirkolla kunnalta vuokratussa hallissa kaksi asentajaa kunnosti kaivinkoneita, traktoreita ja puimureita. Jari myi ja kuljetti itse koneet asiakkaille.

Liiketoiminta laajentui ja tilat alkoi käydä pieniksi, joten Töysän Tuurin kylään rakennettiin halli ja keväällä 1987 muutettiin uusiin tiloihin. Vaihtopuimureita oli kertynyt niin paljon, että oli aika samana keväänä muuttaa hieman yrityksen nimeä ja yhtiömuotoa. Yrityksen nimeksi tuli Konemyynti ja -purkaamo Jari Latvala Ky ja kauppaa alettiin tehdä yhä suuremmalla volyymillä.

Suuntasimme ensimmäisten joukossa Euroopan markkinoille. Olimme tuoneet muutaman vuoden käytettyjä auton osia ja koreja Saksasta, niiden Suomeen verrattuna, erittäin edullisten hintojen vuoksi. Ensin toimme maahan käytettyjä puimureita, sitten uusia puimureita ja varaosia, toiminnan laajentuessa myös käytettyjä kaivinkoneita. 90-luvun puolivälissä siirryimme käytettyihin pyöräkuormaajiin ja dumppereihin, jotka ovat vieläkin pää myynti artikkelimme uusien pyöräkuormaajien ohella.

Kauppa kävi niin hyvin, että vuonna 1994 yrityksen yhtiömuoto piti muuttaa osakeyhtiöksi. Vuonna -96 ostimme suurimman kilpailijan puimurinosamarkkinoilla. Saavutimme melkein monopoliaseman ja tulimme ylivoimaisesti maan suurimmaksi puimurien uusia ja käytettyjä varaosia myyväksi liikkeeksi. Lisäksi varaosien myyntiä laajennettiin käytetyillä pyöräkuormaajien ja kaivinkoneiden osilla.

Keväällä 2005 ostimme traktorien varaosa- ja tarvikevaraston sekä suuren määrän hydraulitarvikkeita. Toimimme muutaman kuukauden vuokratiloissa, mutta syyskuun alussa -05 toiminta muutti uuteen liikekiinteistöön Korventie 2:een, joka sijaitsee Tuurissa.

Halleja on rakennettu Väkkäräpakan tontille 4kpl, on korjaamotilaa, pesuhalli, maalaamo, myymälätilaa, rallitalli ja toimistotiloja. Halleissa myyntiin ostetut koneet tarvittaessa hiekkapuhalletaan, maalataan ja varustellaan lisävarusteilla, kuten pikakiinnikkeet, rasvarit, lisähydrauliikka.

Kaivinkoneurakointi ja liikennöinti ovat myös kuuluneet yritykseemme alusta asti. Koko konsernissa ajaa 12 liikenneluvallista kuorma-autoa/yhdistelmää Tuurissa ja pääkaupunkiseudulla, sekä dumbbereita ja pyöräkuormaajia on töissä eri työmailla.

1.6.2007 yhtiömme toiminimi muutettiin Latvala Group Oy:ksi. Siitä tuli samalla emoyhtiö ja tytäryhtiöiksi tulivat Latvala Logistics Oy, Latvala Motorsport Oy ja Töysä Machine Import Oy.

30.09.2011 myimme varaosaliikkeen liiketoiminnan Korventieltä E-P:n Koneosat Oy:lle. Samalla lisäsimme Etelä-Suomen työmaille konekalustoa (kuorma-autoja ja pyöräkuormaajia).