Historia

Yhtiön perustaja Jari Latvala aloitti urakoinnin 1970-luvun lopulla ostamalla itselleen puimurin varusmiespalveluksen jälkeen. Tuolloin hän alkoi ajaa rahtipuintia. Hieman myöhemmin hän osti kaivinkoneen ja alkoi urakoida sillä yksityisille ja yrityksille.

Rallimaailman kautta Jari kiinnostui kaupanteosta niin paljon, että hän perusti Konemyynti Jari Latvalan huhtikuussa 1983. Silloin taloon tuli pitkäaikaisin työntekijämme: kaivinkoneenkuljettaja Aulis Moisio. Töysän kirkonkylällä kunnalta vuokratussa hallissa kaksi asentajaa kunnostivat kaivinkoneita, traktoreita ja puimureita. Jari vastasi myynnistä ja kuljetti koneet itse asiakkaille.

Liiketoiminta laajentui, jolloin tilat alkoivat käydä pieniksi. Sen vuoksi Töysän Tuurin kylään rakennettiin halli, ja keväällä 1987 tapahtui muutto uusiin tiloihin. Vaihtopuimureita oli kertynyt niin monta, että samana keväänä oli aika muuttaa hieman yrityksen nimeä ja yhtiömuotoa. Yrityksen nimeksi tuli Konemyynti ja -purkaamo Jari Latvala Ky, ja kauppaa alettiin tehdä yhä suuremmalla volyymilla.

Yrityksenä suuntasimme Suomesta ensimmäisten joukossa Euroopan markkinoille. Olimme tuoneet muutaman vuoden ajan käytettyjä auton osia ja koreja Saksasta, Suomen hintatasoon verrattuna erittäin edullisten hintojen vuoksi. Ensin toimme maahan käytettyjä puimureita, sitten uusia puimureita ja varaosia, ja toiminnan laajentuessa myös käytettyjä kaivinkoneita. 90-luvun puolivälissä siirryimme käytettyihin pyöräkuormaajiin ja dumppereihin, jotka ovat vieläkin päämyyntiartikkelimme uusien pyöräkuormaajien ohella.

Kauppa kävi niin hyvin, että vuonna 1994 yrityksen yhtiömuoto piti muuttaa osakeyhtiöksi. Vuonna 1996 ostimme suurimman kilpailijan puimurinosamarkkinoilla. Saavutimme melkein monopoliaseman ja tulimme ylivoimaisesti maan suurimmaksi puimurien uusia ja käytettyjä varaosia myyväksi liikkeeksi. Lisäksi varaosien myyntiä laajennettiin käytetyillä pyöräkuormaajien ja kaivinkoneiden osilla.

Keväällä 2005 ostimme traktorien varaosa- ja tarvikevaraston sekä suuren määrän hydraulitarvikkeita. Toimimme  muutaman kuukauden vuokratiloissa, kunnes syyskuun alussa 2005 muutimme uuteen liikekiinteistöön Korventie 2:een, joka sijaitsee Tuurissa.

Halleja on rakennettu Väkkäräpakan tontille neljä kpl. Tontilla on korjaamotilaa, pesuhalli, maalaamo, myymälätilaa, rallitalli sekä toimistotiloja. Myyntiin ostetut koneet tarvittaessa hiekkapuhalletaan halleissa sekä maalataan ja varustellaan lisävarusteilla, kuten pikakiinnikkeillä, rasvareilla ja  lisähydrauliikalla.

Kaivinkoneurakointi ja liikennöinti ovat myös kuuluneet yritystoimintaamme alusta asti. Koko konsernissa ajaa 12 liikenneluvallista kuorma-autoa / yhdistelmää Tuurissa ja pääkaupunkiseudulla. Lisäksi dumbbereita ja pyöräkuormaajia on töissä eri työmailla.

1.6.2007 yhtiömme toiminimi muutettiin Latvala Group Oy:ksi. Siitä tuli samalla emoyhtiö, ja tytäryhtiöiksi tulivat Latvala Logistics Oy, Latvala Motorsport Oy ja Latvala Rent Oy.

Syyskuussa 2011 myimme varaosaliikkeen liiketoiminnan Korventieltä  E-P:n Koneosat Oy:lle. Samalla lisäsimme Etelä-Suomen työmaille konekalustoa (kuorma-autoja ja pyöräkuormaajia).

Alkuvuodesta 2013 E-P:n Koneosat Oy siirsi vara-osansa pois Korventien hallista, ja Helena sai loistoidean. Halli muutettiin ralliauto-, traktori- mopedi- ja moottoripyöränäyttelytilaksi, fanituotemyymäläksi ja kesäkahvilaksi. Toiminta aloitettiin kesäkuun alussa 2013.

Loppuvuonna 2014 Jari-Matti osti tämän kiinteistön, ja Latvala Group Oy ja Latvala Motorsport Oy siirtyivät vuokralle. Sittemmin Jari-Matti on laajentanut hallia kaksi kertaa, vuosina 2016 ja 2019. Nykyään tiloissa toimii näyttelytilojen lisäksi Jari-Matin oma yritys JML-Sports Oy sekä kokous-, sauna- ja majoitustilat.

2017 Latvala Group Oy rakensi vielä yhden hallin varaosille ja myytäville koneille osoitteeseen Tuurintie 277.

Elokuussa 2019 yhtiö laajensi taksiliikennöintiin. Tuolloin perustettiin tytäryhtiö Taxi & Transport Latvala Oy.